Feestdag 11 februari: Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, waak over ons !
Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, bescherm ons !
Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, bid voor ons !
Heilige Bernadette, bid voor ons !

In het jaar 1958 verscheen de onbevlekte Maagd Maria in de grotten van Massabielle bij Lourdes aan Bernadette Soubirous. Niet het historische feit van de verschijningen wordt liturgisch gevierd, maar de persoon van Maria die door dit eenvoudige meisje zondaars tot bekering roept en in de Kerk nieuwe bezieling wekt voor gebed en naastenliefde, vooral de dienst aan zieken en noodlijdenden.

Erkende wonderen, ongeveer 60, zijn er weinig in Lourdes, maar er is veel geloof en dat is het grootste wonder. Het is een wonder waar een hart vol onrust, rustig wordt; waar een strakke mondplooi glimlach wordt of waar een boosaardige gedachte humor en liefde wordt.

Bij gelegenheid van iets wat alleen arme mensen doen: hout sprokkelen, ontspint zich één van de zuiverste gesprekken ooit gevoerd tussen een menselijk wezen en de Moeder van God, de Maagd Maria.

Bernadette Soubirous ontdekt dat ware rijkdom de barmhartigheid van God is, die openstaat voor de zondaar. “Een kind van zonde wordt een kind van licht”.

Produceerde de bron op het moment van de verschijning een klein waterstroompje, tegenwoordig geeft ze ruim honderdduizend liter water per dag.

Bernadette werd in 1925 zalig en in 1933 heilig verklaard.

Bidden wij:
In deze bewogen tijden waarin vele tijdgenoten omwille van het coronavirus de toekomst met ongerustheid tegemoet zien, laten we de Heer vragen dat Hij door de voorspraak van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, in ons het vertrouwen, de hoop en de vrede van het hart vernieuwt.
Maria, omdat gij de glimlach van God zijt, de weerglans van het licht van Christus, de woonplaats van de heilige Geest, omdat gij Bernadette hebt uitverkoren in haar armoedigheid, omdat gij de morgenster zijt, de poort naar de hemel en het eerste schepsel dat verrezen is, bidden wij tot u en vertrouwen wij ons leven aan u toe op dit ogenblik waarop zovele mannen en vrouwen vrezen voor hun gezondheid. Sta de zieken bij en zij die zorg voor hen dragen, wil degenen die gestorven zijn, opnemen en wees een troost voor de ALLEN.

Bron: https://rkkerkjoppe.nl
Advertentie

Een gedachte over “Feestdag 11 februari: Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s