Cassie: ‘Echt waar, ik wil helemaal voor God leven’

Cassie Bernall: ‘Echt waar, ik wil helemaal voor God leven. Het is moeilijk en beangstigend, maar heel erg de moeite waard.

tumblr_inline_nepc06v0mz1sgjss3Op 6 november 1981 werd Cassie geboren. Als ze zes maanden oud is gaat ze al met haar vader mee op de brommer. Toen Cassie ongeveer 15 jaar was trok ze meer op met Mona. Ze ging zich bezighouden met moorden, rookte marihuana en sigaretten. Dit was de reden dat Cassie van de Beaver af moest en naar een particuliere school moest. Haar kamer en tas werden regelmatig onderzocht en de telefoon werd afgetapt. Ze mocht het huis niet verlaten zonder toestemming van haar ouders. In het voorjaar van 1997 ging Cassie mee met het kamp van de plaatselijke kerk. Haar ouders twijfelden eerst of ze haar mee zouden laten gaan, omdat ze niet wisten of ze Cassie konden vertrouwen, maar op aandringen van Jamie, mocht ze toch mee. Toen haar ouders haar aan het eind van het kamp weer ophaalden, was Cassie zichtbaar veranderd; ze lachte.

Cassie gooide haar death rock Cd’s weg en ging zich interesseren voor de natuur en voor God. Ze had het vaak moeilijk met het geloof, maar kon zich staande houden.
Het was twintig april 1999 en om kwart voor zes vertrok Brad naar zijn werk. Misty stond op om de kinderen wakker te maken. Cassie was moeilijk uit bed te krijgen, omdat ze de avond ervoor laat was opgebleven om haar huiswerk te maken. Haar boeken lagen nog verspreidt over de keukentafel. Misty deed haar best, Cassie niet te verwijten dat ze altijd nog zoveel moest doen voor ze naar school ging. Om 10 voor half 8 ging Chris naar school. Cassie trok ook haar schoenen aan en ging ook op weg. Misty zei: ”Dag Cass, ik houd van je” en Cassie mompelde terug: ”Ik ook van jou, mam.” Cassie liep naar school waar ze een briefje gaf aan Amanda met de woorden ‘Echt waar, ik wil helemaal voor God leven. Het is moeilijk en beangstigend, maar heel erg de moeite waard.’

Om ongeveer kwart over elf ging Cassie naar de bibliotheek om een huiswerkopdracht te maken. Nog geen 5 minuten later stormde een leraar de bibliotheek in en riep dat er jongens met geweren in de gang waren. Niet veel later hoorden ze schoten. Cassie kroop met gevouwen handen onder een tafel. Terwijl Eric en Dylan binnenstormden. Ze schoten wild in het rond. Ze liepen op Cassie af en een van hen zette een geweer op haar hoofd. Een van de twee vroeg aan Cassie of ze in God geloofde en Cassie zie ‘ja’. Ze vroegen nog waarom, maar Cassie kreeg geen tijd om antwoord te geven, ze werd gewoon doodgeschoten…

Een gedachte over “Cassie: ‘Echt waar, ik wil helemaal voor God leven’

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s